Voltron: Legendary Defender

Ένας φίλος από τα παλιά επέστρεψε δριμύτερος για να καταλάβει το “μερίδιο του λέοντος” που του αναλογεί στις μικρές οθόνες και στις καρδιές μας. Ήδη από τον περασμένο Ιούνιο, το Netflix, σε μία τολμηρή κίνηση αποφάσισε να ζητήσει από την Dreamworks την αναβίωση του βρυχηθμού του θρυλικού ρομπότ και πασίγνωστου υπερασπιστή του σύμπαντος. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για το Voltron, μία από τις πλέον επιτυχημένες σειρές κινουμένων σχεδίων της δεκαετίας του ’80.

Αρχικά αποτέλεσε προϊόν της συνεργασίας μεταξύ της αμερικανικής World Event Productions και της ιαπωνικής Toei Animation καθώς και πρόδρομο του Saber Riders and the Star Sherriff σε μία ακόμη αμερικανο-ιαπωνική συμπαραγωγή υπό την καθοδήγηση πάλι της WEP.

Με 72 επεισόδια στο αρχικό κασέ του, που αγαπήθηκαν σε κάθε χώρα που αναμεταδόθηκε  η σειρά, ήταν λογικό να γίνουν πολλές προσπάθειες για remake στο μεγάλο διάστημα των 30 ετών που ακολούθησε από την αρχική ημερομηνία κυκλοφορίας του του. Κάποιες ήταν αξιόλογες, κάποιες άλλες θα χαρακτηρίζονταν ως μέτριες.

Τον Ιούνιο του ’16 όμως η Dreamworks έθεσε τις βάσεις για ένα φαντασμαγορικό σόου, αντάξιο του ονόματος σαν ιστορία που κουβαλάνε τα πέντε λιοντάρια. Πλέον, μετράμε ήδη δύο εντυπωσιακούς κύκλους από 13 25λεπτα επεισόδια ο κάθε ένας και πιστέψτε μας, ο ένας είναι καλύτερος του άλλου.

Η νέα έκδοση ξεκινάει με τους πιλότους του επιβλητικού ρομπότ να βρίσκουν και να συνδέονται με τα αντίστοιχα λιοντάρια τους καθώς επίσης και με την πριγκίπισσα Αλούρα, της οποίας ο πατέρας ήταν ο δημιουργός του Voltron και το γένος της έχει αφανιστεί από τους μοχθηρούς υπηκόους του βασιλιά Ζάρκον. Χωρίς ιδιαίτερες χρονοτριβές, περνάμε στη δράση με τους πέντε πιλότους να προσπαθούν να αποτινάξουν διάφορους πλανήτες από τον τυραννικό ζυγό του Ζάρκον. Ο πρώτος κύκλος καταλήγει με την απόδραση του Voltron από την παγίδα θανάτου που του έχει στηθεί και ο δεύτερος ξεκινάει με την ίδια αμείωτη ένταση. Το τέλος του 2ου κύκλου είναι επικών διαστάσεων με μία αναμέτρηση που κόβει την ανάσα και… ως εδώ, γιατί τα spoilers καραδοκούν! Το cliffhanger ωστόσο μας αφήνει ορθάνοιχτη τη συνέχεια για 3ο κύκλο και νέα πρόσωπα που επιστρέφουν… από το παρελθόν.

Η νέα σειρά, έχει το απαιτούμενο άρωμα space western με γαλαξιακές μονομαχίες, πιστολίδια και επιβλητικές εκρήξεις να δίνουν και να παίρνουν. Το σχέδιο, η μουσική επένδυση και τα ηχητικά εφέ διατηρούνται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Επίσης, έχουν περιοριστεί οι ιαπωνικές σχεδιαστικές επιρροές στα ανθρώπινα πρόσωπα και τα σώματα, ώστε αυτά να δείχνουν αρκετά πιο “δυτικά”, διατηρώντας ωστόσο την εικαστική σύνδεση με την αρχική σειρά. Οι διάλογοι είναι γραμμένοι τόσο για μικρούς, όσο και μεγάλους με αρκετή δόση χιούμορ όπου αυτό χρειάζεται για να σπάσει την ένταση των διαστημικών μαχών. Οι δημιουργοί του παίζουν εξαιρετικά με τον παράγοντα “νοσταλγία” καθώς εισάγουν τοποθεσίες και πρόσωπα από το μακρινό παρελθόν με φινέτσα, στυλ και ρυθμό χωρίς να κουράζουν ή απλώς να ποντάρουν σε αυτά χωρίς το κατάλληλο background, βάθος και στήσιμο χαρακτήρα.

Είναι άγνωστο πότε θα κυκλοφορήσει ο επόμενος κύκλος. Προς το παρόν δεν έχει ακόμα καν ανακοινωθεί η ανανέωσή του από το συνδρομητικό διαδικτυακό κανάλι αλλά αυτό θα πρέπει να θεωρείται τυπική διαδικασία. Θα φανεί στο προσεχές μέλλον αν η Dreamworks επιλέξει να διατηρήσει τους 6μηνους κύκλους ή ομαδοποιήσει τα επεισόδια σε έναν μεγαλύτερο. Προς το παρόν ακούγονται μόνο φήμες καθώς ο 2ος κύκλος κυκλοφόρησε μονορούφι, κατά τις τυπικές συνήθειες του Netflix, μόλις πριν λίγες ημέρες. Με βαθμολογία 8.4/10 στο IMDB μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα μείνετε ενθουσιασμένοι από το νέο Voltron. Αν πάλι ήσασταν fan της σειράς, μάλλον θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό.

Φιλικά sites