Kickstart Tower 57 για Amiga NG

Έχουν περάσει σχεδόν 19 χρόνια από τη τελευταία φορά που είδαμε έναν ακριβό τίτλο παιχνιδιών να εμφανίζεται στην Amiga. Στο ενδιάμεσο υπήρξαν ports εξίσου μεγάλων παιχνιδιών (όπως Descent, Quake 2, Nightlong, M.A.D., Wipeout 2097) τα οποία όμως κυκλοφόρησαν από 2 έως 5 χρόνια μετά την αρχική τους κυκλοφορία. Η ξηρασία φαίνεται επιτέλους να λαμβάνει τέλος!


UPDATE: Παρότι υπολοίπονται ακόμα 24 ώρες για να ολοκληρωθεί το επίσημο crow funding, το Tower 57 όχι απλώς έφτασε, αλλά ξεπέρασε κατά πολύ το όριο των 45.000€! Επόμενος στόχος; Ο in game editor του παιχνιδιού για να μπορούμε να φτιάχνουμε κι εμείς, τις δικές μας πίστες.

Να σημειώσουμε ότι στο εν τω μεταξύ, ο βασικός προγραμματιστής είχε δήλώσει ότι δεν χρειαζόταν καν να υπερκαλυφθούν τα έξτρα 1.000€ για το port, μιας και του αρκούσε απλώς η επιτυχής χρηματοδότηση του παιχνιδιού. Επιπροσθέτως δήλωσε ότι η μηχανή του παιχνιδιού δεν χρησιμοποιεί κάποιο εξεζητημένο API παραμένοντας συμβατή με το σύνολο των Amiga NG λειτουργικών, ενώ επιβεβαίωσε και τη μεταφορά του στο AROS. Παράλληλα, η ομάδα του Tower 57 δήλωσε ότι στο μέλλον επιθυμεί να συνεχίσει την υποστήριξη Amiga NG και στα επόμενα παιχνίδια της, τα οποία θα βασίζονται άλλωστε στην ίδια μηχανή που έχουν αναπτύξει. Από τη δική του σκοπιά, ο Daniel Müßener που έχει αναλάβει τη μεταφορά, δήλωσε ότι θεωρεί εφικτό τον στόχο της παράλληλης έκδοσης του παιχνιδιού σε PC/Mac/Linux αλλά και Amiga NG.

Η Alpha έκδοση του Tower 57 αναμένεται τέλη του τρέχοντος έτους, με την τελική έκδοση τον Μάρτιο του 2016 η οποία αναμένεται να βάλει φωτιά στα joystics! Η συμβολή της κοινότητας της Amiga υπήρξε καταλυτική καθώς από τη στιγμή που διαδόθηκε η επιβεβαίωση για τη μεταφορά του παιχνιδιού, μέσα σε μία εβδομάδα σχεδόν, το παιχνίδι χρηματοδοτήθηκε επιτυχώς. Παράλληλα η δημόσια καμπάνια σε όλα τα Amiga forums αλλά και στα social media, είχαν ως αποτέλεσμα τον υπερδιπλασιασμό των υποστηρικτών του σε ταχύτατο χρονικό διάστημα!


Στο μακρινό μέλλον, η ανθρωπότητα έχει κατασκευάσει τεράστιους ουρανοξύστες, στους οποίους έχει αποτραβηχτεί για να δημιουργήσει τη δική της ξεχωριστή ουτοπία. Ωστόσο σύντομα τμήματά τους γκετοποιούνται και κάθε πύργος αντιπαλεύεται τον γειτονικό του. Μπείτε στο πετσί του ρόλου ενός εκ των πέντε διαφορετικών χαρακτήρων, εισχωρήστε στον «Πύργο 57» και ανακαλύψτε γιατί ο δικός σας δέχεται το ανεξέλεγκτο κύμα των δολοφονικών επιθέσεων.

Το Tower 57, είναι ένα shoot ‘em up εμπνευσμένο από το Chaos Engine. Πρόκειται για ένα Kickstarter παιχνίδι το οποίο έχει ε-ξω-πρα-γμα-τι-κά 16μπιτα pixel art γραφικά, φρενήρη ρυθμό και περιβάλλον που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε (ή να καταστρέψετε).

Το project υπολείπεται ακόμη 14.000€ από την ολοκλήρωσή του με μόλις 9 ημέρες να απομένουν. Αν υπερκαλυφθεί και το έξτρα ποσό των 1.000€ τότε το port για Amiga OS 4.1 & MorphOS θα αναλάβει ο Daniel Müßener της ποιοτικής Cherry-Darling (γνωστός και για το εξαιρετικό port του Battle Squadron Remake). Η οριοθετημένη ημερομηνία κυκλοφορίας του «Tower 57» είναι προς τα τέλη του 1ου 3μήνου του 2016, με το port να ακολουθεί έως τέλη του χρόνου.

Το παιχνίδι ήδη έχει αποσπάσει τη δημόσια υποστήριξη του Mike Montgomery, Jon Hare, Ben Hermans καθώς και σύσσωμης της κοινότητας της Amiga η οποία προσπαθεί να επιστρέψει έναν τίτλο που γεννήθηκε μέσω αυτής, εκεί που δικαιωματικά ανήκει!

Διαβάστε περισσότερα εδώ και εδώ, δείτε το trailer του παιχνιδιού εδώ και το gameplay του εδώ.

 

Φιλικά sites