27o Τεύχος - Άνοιξη 2020

Το λες και επιτυχία! Μόλις ενάμισι μήνα μετά το (ολίγον τι καθυστερημένο) προηγούμενο τεύχος και εν μέσω της μεγαλύτερης υγειονομικής κρίσης που έχει γνωρίσει ο πλανήτης μας εδώ και πολλά χρόνια, το RP είναι και πάλι εδώ, για να καλωσορίσετε μαζί του την άνοιξη και να περάσετε ευχάριστα τις ώρες που - έτσι κι αλλιώς, πλέον - θα είστε κλεισμένοι στο σπίτι σας.

  • Μαζί με τα φετινά χελιδόνια έρχονται και τα πρόσφατα Retro Νέα, ή αλλιώς η στήλη των κοινωνικών όπως χαϊδευτικά την αποκαλούν κάποιοι. 4 σελίδες γεμάτες από τα νέα στον χώρο του retro computing & retro gaming καθώς και από… επικήδειους! Τι να κάνουμε, κάποιοι δυστχυώς έφυγαν από κοντά μας και οφείλουμε να τους θυμηθούμε για μια τελευταία φορά…
  • Ακολουθούν τα 8/16bit game reviews, με την ενδελεχή εξέταση των L' Abbaye des Morts (Commodore 64), Black Dawn Rebirth (Amiga) και Valley of Rains (ZX Spectrum).

 

  • Την σκυτάλη παίρνουν τα 8 Magic bits με την παρουσίαση του Acorn Electron και της ιστορίας του home computer ο οποίος, ως ο μικρός αδελφός του BBC Micro θέλησε να μπει σε όλα τα αγγλικά σπίτια. Δεν το κατάφερε, αλλά μόνο το ίδιο το μηχάνημα δεν ευθυνόταν γι' αυτό. Περισσότερα όμως στο άρθρο…
  • Περνάμε στο θέμα του εξωφύλλου, στο συγκριτικό που οι συντάκτες του RP κατανάλωσαν δεκάδες ώρες παίζοντας, για χάρη των αναγνωστών φέρνοντας τα ολοκαίνουρια Space Alpha και The Greek Stick έρχονται αντιμέτωπα με τα TomahawkPacman και C.M.S. σε μία ανελέητη μάχη των arcade like sticks του σήμερα με αυτά του χτες.
  • Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε τι συνέβη με την χιλιοταλαιπωρημένη Amiga μετά το κλείσιμο της Commodore και της ESCOM και πώς απέκτησε το brand name Amiga Inc. ο Bill McEwen και τι έκανε με αυτό, ένα χορταστικό και πολυσέλιδο αφιέρωμα ρίχνει άπλετο φως στην ιστορία αυτή, που μοιάζει με κακό σενάριο από b-movie.
  • Παρεμένουμε στο χώρο της Μεγάλης Κυρίας και μέσα από τις σελίδες του Lost Treasures, παρουσιάζουμε το Motörhead, ενώ ακολουθεί η διεξοδική μελέτη και αναψηλάφηση των τευχών 20 και 21 του PIXEL μέσα από το Scripta Manent.
  • To Adventureland είναι και πάλι εδώ με το περίφημο Dracula Unleashed, όπως και η Ταινιοθήκη του RP, που παρουσιάζει το Less Than Zero, την κινηματογραφική μεταφορά του γνωστού βιβλίου του Bret Easton Ellis.
  • Το τεύχος ολοκληρώνεται με την ανταπόκριση των συντακτών του περιοδικού από το Pumpkins United Tour των Helloween: για μία ακόμα φορά οι άνθρωποι του RP ξενιτεύτηκαν για χάρη των αναγνωστών τους (εντάξει, ίσως όχι μόνο γι' αυτό)!

Ειδικά για αυτό το τεύχος, η διανομή του περιοδικού θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά μέσω ταχυδρομείου.

Παρακαλούμε για την κατανόηση και την υπομονή σας, και ελπίζουμε το νέο RP να σας κρατήσει ενδιαφέρουσα και ευχάριστη συντροφιά στις δύσκολες αυτές μέρες

Φιλικά sites