Χρήστος Παπαδάκης

Ο Χρήστος Countraven Παπαδάκης ξεκίνησε να ασχολείται με τους υπολογιστές πίσω στο σκοτεινό και μυστηριώδες 1989, στην τρυφερή ηλικία των 9 ετών.

Τότε μεσουρανούσε το παγωτό ξυλάκι "Πατούσα", τα Φοφίκο και ο τυροσούζας.

Όταν δεν έκανε επιδρομές στο ψυγείο ή το ντουλάπι για να βρει κάτι από τα παραπάνω, προγραμμάτιζε σε Basic και Pascal και έπαιζε παιχνίδια στην ασπρόμαυρη CGA οθόνη του IBM συμβατού του. Την Amiga την έβλεπε μόνο στις φωτογραφίες των περιοδικών της εποχής, τα οποία αγόραζε μετά μανίας και ας μην έγραφαν λέξη για τον υπολογιστή που είχε. Όταν δεν ήταν μπροστά από μια οθόνη, ήταν με ένα ζευγάρι ακουστικά στα αυτιά, ακούγοντας κάτι μαλλιάδες με ηλεκτρικές κιθάρες.

Τα χρόνια πέρασαν, και το 1995 ξεκίνησε τις πρώτες ραδιοφωνικές εκπομπές με τη σημαία της νεκροκεφαλής, ενώ δειλά-δειλά άρχισε και τις πρώτες αυτοεκδόσεις φωτοτυπημένων fanzines. Οι πειρατικές εκπομπές και οι φωτοτυπίες του έδωσαν το κλειδί για να ασχοληθεί επαγγελματικά με τα ΜΜΕ - κάν' το και εσύ αν θέλεις να πεινάσεις - και μέχρι το 2007 που απέκτησε την πρώτη του Amiga 1200, είχε είδη δουλέψει σε πάμπολλα περιοδικά, εφημερίδες και ραδιόφωνα της χώρας.

Το 2008, όταν μαζί με ένα μάτσο τρελούς ξεκίνησε το AMIGA PLANET, είχε προλάβει να αρπάξει από εκείνο το UFO που προσγειώθηκε στην αυλή του έναν Πήγασο και να μετατρέψει την NG Amiga σε ιερή αποστολή του για τον πλανήτη γη, πάντα με σήμα τη μπλε πεταλούδα πάνω σε μια άσπρη και κόκκινη boing ball.

To 2013, παρέα με τους ίδιους τρελούς που λέγαμε πριν, ξεκίνησαν το RETRO PLANET, το οποίο θεωρεί ό,τι καλύτερο του έχει συμβεί τα τελευταία 100 χρόνια μετά τις Ursus με Red Bull και το παγωτό καραμέλα. Αγαπάει τα shooters και τα hack 'n' slash, λατρεύει την SNK και θέλει να αγοράσει εξοχικό στο Τόκυο.

Φιλικά sites