Κυκλοφόρησε το 11ο τεύχος του Retro Planet!

Ναι, είναι γεγονός! Το πήρατε χαμπάρι; Εδώ και τρεις περίπου εβδομάδες βρίσκεται σε κυκλοφορία το νέο τεύχος (11ο, παρακαλώ!) του περιοδικού μας.

Και τι τεύχος, μάλιστα: το συγκεκριμένο βρίθει συνεργασιών και αποκλειστικοτήτων, χωρίς φυσικά να απουσιάζουν οι ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και οι μόνιμες στήλες που έκαναν τόσο κόσμο να αναγάγει το Retro Planet σε... συνήθεια! Για να δούμε λοιπόν τι έχουμε... Καταρχάς, ας ξεκινήσουμε με το θέμα του εξωφύλλου, που είναι ένα μεγάλο (κυριολεκτικά, αφού καταλαμβάνει 13 ολόκληρες σελίδες!) αφιέρωμα στον μοναδικό και αγαπημένο Atari 520 ST από τον γκουρού του αντικειμένου Δημήτρη "Turrican" Μπούρα.

Συνεχίζουμε με μια πληρέστατη και ζουμερότατη - αφού είναι γεμάτη ενδιαφέρουσες πληροφορίες, νέα και ειδήσεις για προϊόντα που θα κυκλοφορήσουν - συνέντευξη του MasterGR aka Δημήτρη Λάζου. Διαβάστε την και δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας τι έχει φτιάξει αυτός ο ταλαντούχος Έλληνας δημιουργός!

Πού θα πηγαίναμε άραγε χωρίς αποκλειστικότητες; Πουθενά! Γι' αυτό λοιπόν, ο - λέγε με Amiga - Γιώργος Σωκιανός του Amiga.gr μας παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα την Tabor A1222 της A-EON Technologies που λέγεται ότι θα είναι η νέα entry level Amiga!

Δυσάρεστο μεν, νέο δε, οπότε την στήλη "Σκάσε και Άκου" κοσμεί ένα πολύ ιδιαίτερο κείμενο του Ιορδάνη Κιουρτσίδη του Rockway.gr αφιερωμένο στον ένα και μοναδικό πραγματικό rocker που εγκατέλειψε τον μάταιο τούτο κόσμο στα τέλη του Δεκέμβρη που μας πέρασε, στον "πολύ" Lemmy Kilmister.

Ο Amstrad 464 ήταν ένας πολύ ιδιαίτερος υπολογιστής, που εμφανίστηκε από το πουθενά για να συγκλονίσει την αγορά των υπολογιστών στα μέσα των 80s, με το μοναδικό all-in-one πακέτο του, την 80στηλη οθόνη και την καταπληκτική Locomotive BASIC. Ο Παναγιώτης "Dony" Πλεμμένος σας παρουσιάζει την ιστορία της δημιουργίας του υπέροχου αυτού υπολογιστή μέσα από τη στήλη 8 Magic bits.

Και μια και είπαμε για Amstrad, συνεχίζουμε με 3 αναλυτικότατα reviews νέων κυκλοφοριών για το "παιδί" του Alan Sugar, τα Sub Hunter, Star Sabre και Edge Grinder.

Η στήλη Adventureland επανέρχεται δυναμικά με την παρουσίαση του πολύ καλού Broken Sword: The Smoking Mirror συνοδευόμενη από τα Adventure News. Ό,τι έχει σχέση με τα adventures το επιμελείται με ιδιαίτερη στοργή και φροντίδα ο Αντώνης Ηλιάκης του Amiga Future.

Φυσικά, δεν τελειώσαμε εδώ: έχουμε ακόμα τα Retro Νέα και τις μοναδικές Retro Αναδρομές από τον Νίκο Κανελλόπουλο, τη στήλη Amiga News από τον Στέφανο Καρούσο καθώς και μία ακόμα αποκλειστικότητα, την παρουσίαση της early alpha έκδοσης του επερχόμενου top down shooter Tower 57!

Ολοκληρώνοντας, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τη φωτογράφιση για το εξώφυλλο του περιοδικού καθώς για το αφιέρωμα στον Atari ST επιμελήθηκε και πάλι, όπως και στο 9ο τεύχος, ο καλός συνεργάτης και φίλος Αντώνης "Αntnik" Νικολάου, του οποίου την καταπληκτική δουλειά μπορείτε να θαυμάσετε στο blog του.

Προμηθευτείτε το τεύχος σας όσο το δυνατόν συντομότερα, καθώς, όπως και τα προηγούμενα, αναμένεται πολύ να σύντομα να εξαντληθεί.

Φιλικά sites