Αντώνης Ηλιάκης

Ο Αντώνης Phantom Ηλιάκης, ξεκίνησε την περιπέτειά του (τσκ... τσκ... τι adventure θα ήταν άλλωστε;) το μακρινό 1982 με 1983 όταν και βρέθηκε να παίζει Donkey Kong και Bruce Lee σε έναν Atari 2600. Εκεί πρωτοέπαιξε και το πρώτο του απλοϊκό για την εποχή text/graphics adventure και από τότε κόλλησε κυριολεκτικά. Το 1985 βρέθηκε με έναν Amstrad CPC 6128, με τον οποίο πέρασε 5 γεμάτα χρόνια ευχάριστα με ωραίες στιγμές gaming και όχι μόνο.

Δε θέλει να αναφέρει καθόλου το λάθος της αγοράς ενός Schneider EuroPC (τρομάρα του!) το 1990, όλοι κάνουν λάθη, αλλά αναφέρει την ακριβή ημερομηνία που απέκτησε την πρώτη του Amiga (500), στις 23 Μαρτίου 1991, με επακόλουθο φυσικά ενώ ήταν στην παρέλαση του σχολείου να προτιμήσει το πρώτο του 18ωρο μπροστά στην μαγευτική οθόνη του 1084S (η οποία του κρατάει συντροφιά ακόμα και σήμερα).

Το 1994 μεταπήδησε στην Amiga 1200 και από τότε είναι αχώριστοι φίλοι 20 χρόνια τώρα και φυσικά συνεχίζουν μαζί... για πάντα. Ο χειμώνας για αυτόν είναι η χαρά του adventurer, έτσι έχοντας πολύ ελεύθερο χρόνο (ειδικά τα βράδυα), μπορεί να απολαύσει ένα text adventure της πολυαγαπημένης του Level 9 Computing, ή ακόμα και της Magnetic Scrolls. Φυσικά δεν υποτιμάει τα εξίσου διαμάντια της Sierra On-Line και LucasArts, αλλά και μερικών άλλων εταιριών. Δεν κρύβει την αγάπη και τον σεβασμό του για τον Ανδρέα Τσουρινάκη, αφού όλα αυτά τα χρόνια που ήταν πιτσιρικάς του έμαθε πολλά πράγματα, αλλά κυρίως οι στήλες του τότε στο μαγευτικό περιοδικό PIXEL, τον έσπρωξαν να ασχοληθεί ακόμα περισσότερο με το αγαπημένο του είδος.

Όσο για τον περιοδικό Τύπο, εργάζεται από το 2008 στο περιοδικό Amiga Future ως συντάκτης και επιμελείται την στηλή AdventureLand για το αγαπημένο σας retro-περιοδικό.

Εν ολίγοις, δώστε του adventure και πάρτε του την ψυχή..!

Φιλικά sites