Αλέξανδρος Ψαλτάκης

O Αλέξανδρος Other_Reality Ψαλτάκης,  έβλεπε στην τρυφερή ηλικία των τεσσάρων ετών τον πατέρα του να πληκτρολογεί listings για τον γομολάστιχα Spectrum, και αναρωτιόταν τί σήμαινε αυτό το "Συν τα ξέρω" το οποίο συχνά αναφωνούσε εκείνος, οργισμένος. Τελικά, πέρασαν λίγα χρόνια για να μάθει, αφού το αντιμετώπισε και ο ίδιος "Syntax Error......".

Λίγα χρονάκια μετά, παρέα με τον Amstrad 1512 έζησε την μαγική εποχή του Norton Commander και της CGA ενώ επιτέλους, απέκτησε τον πρώτο, δικό του υπολογιστή το 1987. Ήταν η Amiga 500, και κάπως έτσι η γειτονιά τον ξέχασε για αρκετό καιρό, αφού υπήρχαν σοβαροί λόγοι εγκλεισμού, όπως το Kick Off 2 και το TV Sports Basketball. Αργότερα, οι καλλιτεχνικές ευαισθησίες τον οδήγησαν στο ProTracker, αφού βοήθησε και η demoscene με την οποία γαλουχήθηκε μουσικά. Πρώτα έμαθε τι πάει να πεί acid house, και μετά άκουσε το Can't Touch This απο τον MC Hammer, δηλαδή. Πλέον συνθέτει με σύγχρονα εργαλεία, αλλα ποτέ δεν λέει όχι σε λίγη οχταμπιτίλα !

Σήμερα μαζευει hardware και software κυρίως 16-bit, ενώ ταυτόχρονα συμπληρώνει κομψά τα απωθημένα του, όπως το Neo Geo και το 3DO. 'Ντάξει, παίζει και λίγο PS3. Παρόλα αυτά, η μεγάλη του αγάπη παραμένει η Amiga, ενώ ορκίζεται ότι είναι απο τους ανθρώπους που έχουν παίξει τα περισσότερα παιχνίδια για την Amiga. Ως εκ τούτου, το πρόσωπό του έχει ένα αχνό "1084" τυπωμένο ανάποδα, στην κάτω δεξιά του πλευρά.

Φιλικά sites